İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Finlandiya Yemekleri: "Balık Pudingi" tarifi - Fin mutfağı - İskandinav Balık yemekleri

Balık Pudingi deyince akla Finlandiya gelir. Peki bu yemek nasıl yapılır, işte tarifi:

Malzememiz (4 kişi için) :

800 gram yayın veya mersin) balığı
20 gram tereyağı,
2 kaşık patates nişastası,
1/4 litre süt,
1/4 litre çiğ krema,
biraz cezi bevva,
yeteri kadar kurutulmuş ekmek tozu,
tuz ve karabiber.

Bir puding kalıbını bol şekilde yağa buladıktan sonra üstüne kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli. Kalıbı sağa sola çevirip ekmek tozlarının yağa yapışmasını temin ettikten sonra yapışmayanların dökülmesi için kalıbı ters çevirmeli. Sonra kalıbı düzgün bir şekilde bir kenara koymalı. Balık dilimlerini bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra kurulamalı ve makineden iki-üç defa geçirip kıymalı. Kıyılmış balığı yayvan bir porselen kâseye boşaltmalı.

Buna az sütte eritilmiş patates nişastasını katmalı. Tuzunu, cevz-i bevva-sını ve karabiberini serptikten sonra bunları karıştırarak birbirine yedirmeli. Karıştırmaya devam ederken kalan sütü sicim gibi ince akıtarak katmalı. Hemen arkasından da çırpılmış kremayı azar azar katmalı ve karışımı yarım saat kadar çırparcasına karıştırmalı. Bu süre sonunda karışımı puding kalıbına boşaltmalı. Üstünü de bir yağlı kâğıtla örtmeli. Fırına puding kalıbını rahatça alacak büyük bir kap koymalı.

Bunun içine de kalıbın üçte ikisine ulaşacak kadar kaynar su döktükten sonra kalıbı bu benmarinin içine oturtmalı. Balık pudingini 200 dereceye göre kızdırılmış termostatlı fırında elli dakika kadar benmari içinde pişirmeli. Benmarideki su azalırsa gerektiğinde yeteri kadar kaynar su katılmalıdır ki kalıptaki karışımın her yanı aynı derecede pişmiş olsun. Balık pudingi pişince kalıbı benmarisiyle fırından çıkarmalı.

Kalıptaki yağ kağıdını (veya yağlı kâğıdı) çıkarıp attıktan sonra puding kalıbını benmariden çıkarmalı ve ısıtılmış bir servis tabağına başaşağı ederek içindekini bu tabağa aktarmalı. Tabağın çevresini isteğe göre haşlanmış patatesle, füme edilmiş som balığıyle, bir-iki dilim limon parçasıyle ve maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra sıcak sıcak servis yapmalı.
lezzetler.com

Bunlara da bak

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)