Norveç AB'ye nedne katılmıyor - Norveç neden Avrupa Birliğine 'hayır' diyor - Norveçliler AB'ye karşı mı - Norveç ve enerji

NORVEÇ izlenimlerine devam. Norveç Veliaht Prensi Haakon başkanlığındaki ticari heyet öncesi bu ülkeye ziyaretin ikinci durağı başkent Oslo.

Oslo'da ilk görüşme bugün Türkiye ziyareti başlamış olan Prens Haakon.
Görüşme, Oslo Kraliyet Sarayı'nda.

(Alıntı: Gila Benmayor'un Hurriyet gazetesindeki köse yazisindan bir bölüm)

Detaylara girmeden önce Norveç Prensi Haakon'un kişiliğiyle ilgili önemli bir şeyi hatırlatmak istiyorum.

Prens Haakon, eşi Mette-Marit ile evlenmek için tacından feragat etme noktasına gelmiş biri.

Evlilik dışı küçük bir çocuk sahibi Mette-Marit'e aşık olan genç Prens, ailesinin ve kamuoyunun evliliğine karşı çıkmasına rağmen bildiğini okumuş.
Sevdiği kadınla evlenmiş.
Aşkı uğruna her şeyi göze almış 35 yaşlarındaki genç Prens son derece mütevazı ve rahat. Sorularımızı akıcı İngilizce'siyle cevaplandırıyor.

Ziyaretle ilgili olarak Türkiye'deki temaslarının "enerji" işbirliğinde odaklanacağını söylüyor."Norveç hidroelektrik santrallarında ileri bir teknolojiye sahiptir. Bu know-how'umuzu aktarmak istiyoruz" diyor.

Ziyarette, Norveç'ten deniz ürünleri ithali, ortak balık çiftlikleri de gündeme gelecekmiş.

Prensin "Kafanızdaki Türkiye imajı nedir" sorusuna verdiği cevap ise şöyle:

"Avrupa ile Asya, Batı Dünyası'yla İslam arasında bir köprü. Önemli bir tarihi geçmişi olan, Atatürk ile modernleşen bir ülke."

Bizans döneminde İstanbul'a gelen Vikingleri anımsatarak, Oslo'da yeni yapılan kazılarda Türkiye'den gelmiş incili mücevherlerin bulunduğunu söylüyor.

"Demek ki globalleşme uzun süre önce başlamıştı" diyor.

ELİNİN TERSİYLE İTTİ
Peki Türkiye'nin bunca yıldır üyesi çabaladığı Avrupa Birliği'ni Norveç neden elinin tersiyle itmiş?

Hatırlatmak gerekirse, Norveç'te iki halkoylamasından AB'ye iki kez "hayır" çıktı.

Neticede Norveç bugün AB üyesi değil.

Bu soruya Prens Haakon'un verdiği cevap şöyle:

"Biz Norveçliler şanslı sayılırız. Küçük bir ülke ama sağlam temellere oturmuş bir ekonomimiz var. Petrol ve doğal gaz ihracatımız bizi güçlü kılıyor. AB gibi bir oluşumun şemsiyesine ihtiyaç duymadık. Sonra unutmayın 1905'te bağımsızlığını kazanmış genç bir ulus sayılırız. Danimarka'dan İsveç'ten kopalı uzun zaman geçmedi".

Yani güçlü bir ekonomiye sahip, zengin Norveç'in AB'ye ihtiyacı yok. Ne mutlu ona.

***

Prens Haakon'dan sonra ikinci ziyaretimiz Petrol ve Enerji Bakanı Yardımcısı Liv Monica Stubholt'un ofisine.

Norveç heyetiyle birlikte Türkiye'ye gelecek olan Stubholt, hidroelektrik üzerinde duruyor.

Bu ülke enerjisinin neredeyse yüzde 99'unu sudan karşılıyor.

Yakın bir geçmişte bu yüzde 100'e yakınmış.

Ne ki, şimdilerde devreye doğal gaz ile rüzgar girmiş.

Norveç enerjisinin yüzde 50'sini nükleerden karşılayan komşusu İsveç'in aksine nükleer kullanmıyor.

Ancak "küresel ısınma"ya karşı aldığı başka önlemler var.

Bir kere Prens Haakon'un üzerinde durduğu gibi Kuzey Kutbu'ndaki erime sıkı takipte.

İkincisi Norveç sera gazına yol açan "karbondioksiti" depolama konusunda önemli adımlar atıyor.

Stubholt'un verdiği bilgiye göre, Kuzey Denizi'nin altına "karbondioksiti" depolama çalışmaları için 1 milyar euroluk bir bütçe ayrılmış.

Kirkenes, Norveç - Norveç'in en kuzeydoğu noktası, Rus sınırına komşu Kirkenes

KİRKENES

(Alıntı: Gila Benmayor'un Hurriyet gazetesindeki köse yazisindan bir bölüm: )

NORVEÇ veliahtı Prens Haakon 25-27 Kasım arasında beraberinde Enerjiden sorumlu Devlet Bakanı ve kalabalık bir işadamı grubuyla Türkiye'ye geliyor.

Bu resmi ziyaret önemli zira dünyanın en zengin ülkeleri arasında olan Norveç'in, Türkiye'de özellikle enerji alanında yatırımları söz konusu.

İstanbul'daki Dünya Ekonomik Forumu sırasında sohbet ettiğimiz Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, Türkiye'yle ilgilenen bazı Norveç fonlarından söz etmişti.

İşte bu ziyaret öncesi bir grup gazeteci Norveç'teyiz.


İlk durak Norveç'in en kuzeydoğu noktası, Rus sınırına komşu Kirkenes.
Kirkenes'i çoğunuz hayatınızda duymamış olabilirsiniz.
Ancak nüfusu 10 bin olan ve yılın bu ayında sadece üç-dört saat gün ışığı yaşayan Kirkenes'in Türkiye'yle yakın ilişkisi var.
Kars ile kardeş şehir.
Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu dört, beş kez gelmiş Kirkenes'e.
Kirkenes'in önemi şundan:İsveç, Norveç, Finlandiya ve Rusya'yı bir araya getiren "Barents İşbirliği"nin Norveç Genel Sekreterliği bu şehirde.
***
Kirkenes'in Ruslarla özel bir durumu var.
Zira 1944 yılında bu şehri Almanlar'ın işgalinden Ruslar kurtarmış.
Ruslar'ın, Almanlar'a yağdırdığı bombalar nedeniyle 2. Dünya Savaşı sonrası bu şehirde ayakta kalan evlerin sayısı sadece 40.
Ruslar, Kirkenes'te bir yıl kaldıktan sonra çekilmişler.Sovyetler Birliği'nin çökmesiyle, sınır kapısının açılmasıyla Murmansk'tan Kirkenes'e bir akın olmuş.
Yıllar boyu sınırın öte yakasından gelenlerle birlikte Ruslar'ın nüfusu yüzde 10'lara ulaşmış.
Kirkenes'te faaliyet gösteren bölgenin en büyük tersanesi Kimek'in bakım ve tamirini üstlendiği gemilerin yüzde 95'i Rus gemileri.
Murmansk'ta alamadıkları hizmeti burada alıyorlar. Rus tarafında bürokrasinin ağır işlemesi, rüşvet gibi şeyler Kirkenes'in işine yaramış.
Kimek'te çalışanların yüzde 30'u da Rus. Tersanenin yıllar yılı dev Rusların balıkçılık teknelerini tamir ederken son yıllarda ağırlık petrol ve gaz gemilerine doğru kaymaya başlamış.
Sadece bu veri bölgede hızla gelişmekte olan enerji tablosu için yeterli ipucu veriyor.Barents Denizi, Kuzey Buz Denizi gaz ve petrol zengini.

Danimarka doktor ve hemşirelere cazip teklifler sunuyor - Danimarka hastaneleri eleman arıyor - Danimarka hemşire arıyor - Danimarka'dan süper maaşlar

Danimarka doktorların ve hemşirelerin gözdesi

Alman ve Avusturyalı doktor ve hemşireler Danimarka'da çalışmak için sıraya girmeye başladı. Son yıllarda sağlık branşında ortaya çıkan eleman ihtiyacını karşılamak için yurtdışına yönelen Danimarka, Hindistan'dan sonra Alman ve Avusturyalı doktor ve hemşireleri ülkeye getirmek için cazip öneriler sunuyor. Haftada 37 saat mesai, yılda 6 haftalık izin, eşine iş ve çocuğuna bakıcı ve okul garantisi Danimarka'ya gelmek için doktor ve hemşirelerin sıraya girmesini sağlıyor.

Doktor açığını Polonya ve Ukrayna'dan kapatmak isteyen Danimarka daha sonra Hindistan'a yönelmişti. Yurtdışından gelen doktorların en büyük sorunu dil bilmemek olurken, transfer için menajerlere binlerce kron ödeniyordu. Yurtdışından gelen her doktor için menajerlere ortalama 500 bin kron ödenirken, hemşireler için 90 bin ile 180 bin arasında değişen bir ücret ödeniyor. Doktor ve hemşire açığının yurtdışından karşılanması durumunda ise ödenecek ücret tam 1,7 milyar kron. Midtjylland Bölgesi'nin yürüttüğü pilot proje sayesinde Hindistan'dan 31 doktor transfer edilirken, menajerlere 15 milyon kron ödendi. Güney Danimarka Bölgesi ise farklı bir yol takip ederek, doktorları menajerlere para ödemeden getirmenin yolunu, Avusturya ve Almanya'da düzenlenen iş fuarlarına katılmakta buldu. Viyana'da düzenlenen fuara katılan Güney Danimarka Bölgesi yetkilileri, cazip şartlara evet diyen 50 Avusturyalı doktorla anlaştı.

Avusturya'dan sonra Almanya'dan da doktor getirmek için harekete geçen Güney Danimarka Bölgesi Dresden ve Hannover iş fuarına katılma kararı aldı. Danimarka'nın cazip teklifini duyan 100 Alman doktor fuarda yetkililerle görüşmek için randevu talebinde bulundu. Güney Danimarka Bölgesi yetkililerinden Annette Lund, menajerlerin aradan çıkmasıyla binlerce kronluk tasarruf yaptıklarını ifade ederken, "Ayrıca uzman arkadaşlar sayesinde bilgisinden emin olduğumuz doktorları ülkemize getirme imkanı buluyoruz. Tecrübelerimizi diğer bölgelerle paylaşmak istiyoruz" dedi. Annette Lund ayrıca dil eğitimlerini başarıyla bitiren 15 doktorun Ocak 2009'da hastanelerde çalışmaya başlayacağını söyledi.

Yurtdışından gelen doktorlar hızlı bir dil kursuna tabi tutuluyor. Entegrasyon bakanlığının kriterlerine göre düzenlenen kurslara katılan doktorlar daha çok branşlarıyla ilgili dil öğreniyor. Dil kursları için belediyeler ücret talep etmiyor. Normal şartlarda kursa giden her bir doktorun 3 bin kron ödemesi gerekiyor. Ancak belediyeler konunun öneminden dolayı ücret almıyor. Danimarka 1970'li yıllarda dünyanın en iyi sağlık sistemine sahipti. Hastaneler modernliği ile dikkat çekerken, yetişmiş personelinin kalitesi Danimarka'yı dünyanın en iyisi yapıyordu. Bugün ise Danimarka'da çok farklı bir manzara var. Önümüzdeki 5 yılda doktor, hemşire ve hasta bakıcı sayısında görülen açığın 15 bin olacağı ifade edilirken, bu rakam sağlık sektöründe çalışanların yüzde 20'sine tekabül ediyor. Başkent Bölgesinde şuan için bin 700 sağlık çalışanına ihtiyaç olduğunu, hemşire açığının doktor açığından daha fazla olduğu açıklandı. Kaynak: Haberturk

Danimarka'da sünnet yasaklansın istiyorlar - Danimarka'da sünnet yasaklansın sesleri - 15 yaşından küçük erkek çocuklarının sünnet edilmelerinin yasak

Danimarka Ahlak Konseyi ve Çocuk konseyi 15 yaşından küçük erkek çocuklarının sünnet edilmelerinin yasaklanmasını istedi.

Çocuk konseyi başkanı Charlotte Guldberg, "Kız çocuklarının sünnet edilmeleri asa ile yasaklanmışken erkek çocuklarının doğar doğmaz sünnet edilmeleri kabul edilemez. Daha doğuştan kadın erkek eşitliğine aykırı bir davranış sergiliyoruz" diyerek 15 yaşın altındaki çocukların sünnet edilmelerinin yasaklanmasını istedi.


Guldberg 15 yaşına ulaşan çocukların sünnet olup olmayacaklarına kendilerinin karar vermelerine olanak sağlamak gerektiğini söyledi. Ahlak Konseyi başkanı Peder Agger ise, konsey olarak ortak bir tavır belirlemediklerini, ancak erkek çocukların sünnet olup olmayacaklarına karar verebilecekleri bir zamana kadar beklemenin uygun bir davranış olacağını söyledi. Agger 15 yaşına gelinceye kadar erkek çocuklarda kalıcı iz bırakan cerrahi müdahalenin ahlaka aykırı olduğunu söyledi. Agger tuhaf bir benzetme yaparak Hıristiyan çocukların da vaftiz esasında tüm bedenlerinin kutsal suya batırma işleminden vazgeçildiğini söyledi ve "Musevi ve Müslümanlar da sünnet geleneğini değiştirerek çağımıza uygun hale getirebilirler" dedi.

Danimarka'da sünnetin 15 yaş altındaki çocuklara yasaklanmasını isteyen çevreler ABD'de son yılalrda uygulanmaya başlayan sembolik sünnet uygulamasını örnek gösteriyorlar. ABD'de erkek çocuklar doğar doğmaz cinsel organa batırılan bir iğne ile bir miktar kan akması sağlanıyor ve bu da sünnet olarak kabul ediliyor. Kopenhag Üniversitesi Kamu hukuku profesörlerinden Kirsten Ketscher, Musevilik ve İslam 3000 yıl önce Hz. İbrahim ile tanrı arasında varılan sözleşmeyi gerekçe göstererek kendilerini muaf sayamazlar ve çocukların bedenlerinde kalıcı iz bırakma hakkına da sahip değildirler" diyerek sünnetin yasaklanmasını isteyen çevrelere destek verdi.

Sünneti savunmak ise bugüne kadar ülkede yaşayan Müslümanlara karşı çok sert tutumuyla tanınan Danimarka Halk Partisi milletvekillerinden Jesper Langballe'den geldi. Langballe, kız çocuklarının sünnet edilmeleri erkek çocuklarının sünnetini birbirine karıştırmamak lazım. Kız çocuklarını cinselliklerini kaybediyorlar neredeyse. Bu ise dini bir uygulamadır.
Vaftizi de yasaklayın
İslamiyeti seçen ve imamlık yapan Abdul Vahit Pedersen ise Anne babaların sadece din söz konusu olduğunda değil, başka bir çok alanda ve durumda çocukları üzerinde kara verme yetkisine sahip olduklarını, nasıl onların ne giyeceklerine karar veriliyorsa, dini konularda da çocuklar için karar alabilirler dedi. Pedersen, "O zaman Hıristiyanların da çocuklarının vaftiz edilmelerinin yasaklanması gerekir" dedi. Sünnetin yasaklanmasını isteyen Çocuk Konseyi ve Ahlak Konseyinin herhangi bir yaptırım gücü bulunmuyor, ancak siyasilere tavsiyelerde bulunabiliyorlar.

Kaynak: Haber.dk

Finlandiya Antalya Fahri Konsolosluğu - Antalya Belek'teki Finlandiya Fahri Konsolosluğu - Finlandiya'nın Belek'teki Konsolosluğu

FİNLANDİYA CUMHURİYETİ BELEK FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fahri Konsolos
ALİ AKKANAT

Adres: Antalya Golf Club, Belek Tourism Center 07500 Belek - Antalya
Telefon: (0242) 725 59 70
Faks: (0242) 725 59 71
ugurb@sirenegolfhotel.com
Görev Bölgesi: Belek, Antalya

Not: Finlandiya vizesi sadece Ankara'daki Büyükelçilik tarafindan verilmektedir. Fahri konsoloslar vize vermezler.
Büyükelçilik adresi ve vize bilgileri icin Tıklayın

Diğer Finlandiya Konsoloslukları
İstanbul Fahri Konsolosluğu
İzmir Fahri Konsolosluğu
Bodrum Fahri Konsolosluğu

Finlandiya Bodrum Fahri Konsolosluğu - Bodrum'daki Finlandiya Konsolosluğu - Bodrum, Marmaris, Fethiye Finlandiya Fahri Konsolosluklarının adresi

FİNLANDİYA CUMHURİYETİ BODRUM FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fahri Konsolos
Dr. SEZGİN GÖKMEN

Adres: Medicare Özel Saglık, Tepecik Mah. Hamam Sok. No.4 Muğla
Telefon: (0252) 316 70 51
Faks: (0252) 316 79 52
mailto:info@medicare.com
Görev Bölgesi: Bodrum

Not: Finlandiya vizesi sadece Ankara'daki Büyükelçilik tarafindan verilmektedir. Fahri konsoloslar vize vermezler.
Büyükelçilik adresi ve vize bilgileri icin Tıklayın

Diğer Finlandiya Konsoloslukları
İstanbul Fahri Konsolosluğu
İzmir Fahri Konsolosluğu

Antalya / Belek Belek Fahri Konsolosluğu

Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosluğu - İstanbul Finlandiya Konsolosluğu - Finlandiya'nın İstanbul'daki Fahri Konsolosluk adres ve telefonu

FİNLANDİYA CUMHURİYETİ İSTANBUL FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fahri Başkonsolos
MUSTAFA KOÇ

Adres: Cumhuriyet Cad. No: 111 K:8, 34437 Elmadağ / İSTANBUL
Telefon: (0212) 296 95 49
Faks: (0212) 296 12 91
finconist@finconist.com
Görev Bölgesi: İstanbul
Telefon saatleri: Salı-Perşembe 9.00-10.00
Müşteri Hizmetleri: Salı-Perşembe 10.00-12.00

Not: Finlandiya vizesi sadece Ankara'daki Büyükelçilik tarafindan verilmektedir. Fahri konsoloslar vize vermezler.
Büyükelçilik adresi ve vize bilgileri icin Tıklayın >>

Diğer Finlandiya Konsoloslukları
İzmir Fahri Konsolosluğu
Bodrum Fahri Konsolosluğu
Antalya / Belek Fahri Konsolosluğu

Finlandiya İzmir Fahri Konsolosluğu - İzmir Finlandiya Fahri Konsolosluğu - Finlandiya'nın İzmir'deki Fahri Konsolosluk adres ve telefonu

FİNLANDİYA CUMHURİYETİ İZMİR FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fahri Konsolos
MEHMET ALİ MOLAY

Adres: MOPAK Kağıt Karton Sanayi ve A.S. Kırovasi Mevkii, P.K.10 Kemalpaşa, 35170 İZMİR
Telefon: (0232) 877 01 35
Faks: (0232) 877 02 30
mehmetalimolay@mopak.com.tr
Görev Bölgesi: İzmir

Not: Finlandiya vizesi sadece Ankara'daki Büyükelçilik tarafindan verilmektedir. Fahri konsoloslar vize vermezler.
Büyükelçilik adresi ve vize bilgileri icin Tıklayın

Diğer Finlandiya Konsoloslukları
İstanbul Fahri Konsolosluğu
Bodrum Fahri Konsolosluğu

Antalya / Belek Fahri Konsolosluğu

Danimarka istihbarat örgütü - Danimarka gizli servisi radikal islam tehdidi raporu - Danimarka'da tehlike

Danimarka istihbarat servisi: Bize karşı hala ciddi bir terör tehdidi var

Danimarka istihbarat örgütü, ülkesi, vatandaşları ve yurt dışındaki çıkarlarına karşı hala ciddi bir terör tehdidinin bulunduğunu bildirdi. İstihbarat örgütünün açıklamasında, İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürlerin geçen şubatta yeniden yayımlanmasının Danimarka'ya tehdidi artırdığı belirtildi.

Yurt dışındaki Danimarka çıkarlarına karşı özellikle Kuzey Afrika, Orta Doğu, Pakistan ve Afganistan'da terör tehdidi olduğu bildirilen açıklamada, El Kaide'nin karikatürlerin yeniden basılmasını propaganda amacıyla kullandığı savunuldu. Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Danimarka Büyükelçiliği yak ınında haziran ayında bir araçta meydana gelen patlamada 6 kişi ölmüştü.

Kaynak: Internet haberleri

Norveç’te başörtülü polisler - Norveç bayan polislerin başörtüsü takmalarını sağlayacak düzenlemeye gidiyor

Norveç'in Başkenti Oslo Rogaland Polis Müdürlüğü, bayan polislerin çalışma saatleri içinde başörtüsü takmalarını sağlayacak düzenleme için düğmeye bastı.

Konu ilk kez Keltoum Hasnaoui Missoum'un, polis okulunda ve çalışırken başörtüsü takıp takamayacağını sormasıyla gündeme geldi. Bunun üzerine Aftenbladet Gazetesi'ne açıklamada bulunan Rogaland Bölgesi Polis Direktörü Geir Gudmundsen, "Önceki yıllara nazaran başörtüsü veya benzer dini kıyafetlerin kullanımında oldukça artış var. Toplumun giyiniş tarzındaki değişikliğe paralel olarak biz de bu konuları gündeme getirerek polis kıyafetleri konusunda gerekli değişiklikleri yapmalıyız" şeklinde açıklamada bulundu.

Oslo Bölge Polis Müdürlüğü'nün de çalışma saatleri sırasında başörtüsü kullanımına olumlu baktığını belirten Gudmundsen, "Farklı dönemlerde farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçları yok sayamayız" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Polis Departmanı olarak toplumun her kesimini temsil eden bir yapıda olmaları gerektiğini belirten Gudmundsen, "İnançları, hayat tarzları, giyim-kuşamları farklı olan kişilerin polis olmasıyla toplumun tüm kesimlerini kucaklayabiliriz. Bu yüzden başörtüsü veya farklı kıyafetlerin çalışma saatleri içinde kullanılması bizim için bir zenginliktir" şeklinde düşüncelerini açıkladı. Gudmundsen, ayrıca, farklı kültürlerin birlikte yaşadığı kozmopolit yerleşim yerlerindeki uygulamaları da araştırdıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Polismerkezi.org

Marmaris Danimarka Fahri Konsolosluğu - Danimarka Marmaris Fahri Konsolosluğu'nun adresi ve telefonları - Danimarka Fahri Konsolosluk bilgileri

DANİMARKA KRALLIĞI MARMARİS FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fahri Konsolos
Nuri Enis Eralp


Adres: Ulusal Egemenlik Cad. No. 24A 48700 Marmaris
Telefon: (252) 413 1059, (252) 413 6684
Faks: (252) 413 6683
eposta: enmamarin@superonline.com veya aylineralp@tnn.net
Çalışma saatleri: 8.30-19.00
Yabancı Diller: İngilizce, Fransızca, Almanca, Hollandaca


Dikkat: Türkiye’deki Danimarka fahri konsolosluklarının Schengen/Danimarka vizesi vermediklerini lütfen not ediniz. Vize için başvurular sadece Ankara’daki Danimarka Büyükelçiliğine ve Istanbul’daki Danimarka Başkonsolosluğuna yapılabilmektedir.

Ankara’daki Danimarka Büyükelçiliği adres ve telefonları için Tıklayın >>>

Istanbul Başkonsolosluğu iletişsim bilgileri >>>

Antalya Fahri Konsolosluğu >>>
İzmir Fahri Konsolosluğu >>>
Mersin Fahri Konsolosluğu >>>

Danimarka Mersin Fahri Konsolosluğu - Mersin'deki Danimarka Fahri Konsolosluğu'nun adresi ve telefonları - Danimarka Fahri Konsolosluk bilgileri

DANİMARKA KRALLIĞI MERSİN FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fahri Konsolos
Josef Atat


Adres: Eski Gümrük Meydanı Güven İşhanı Kat 3 Mersin
Telefon: (0324) 238 68 30
Faks: (0324) 232 20 57
Ja@atako.com.tr
Görev Bölgesi: İçel, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis

Dikkat: Türkiye’deki Danimarka fahri konsolosluklarının Schengen/Danimarka vizesi vermediklerini lütfen not ediniz. Vize için başvurular sadece Ankara’daki Danimarka Büyükelçiliğine ve Istanbul’daki Danimarka Başkonsolosluğuna yapılabilmektedir.

Ankara’daki Danimarka Büyükelçiliği adres ve telefonları için Tıklayın >>>

Istanbul Başkonsolosluğu iletişsim bilgileri >>>

Antalya Fahri Konsolosluğu >>>
İzmir Fahri Konsolosluğu >>>
Marmaris Fahri Konsolosluğu >>>

Danimarka İzmir Fahri Konsolosluğu - Danimarka Fahri Konsoloslukları - İzmir'deki Danimarka Konsolosluğu'nun adresi ve telefonları

DANİMARKA KRALLIĞI İZMİR FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fahri Konsolos
Ali Nail KUBALI


Adres: Akdeniz Caddesi Reyent İşhanı 1/702 Paşalimanı /İZMİR
Telefon: (0232) 489 54 01
Faks: (0232) 425 53 88
mailto:kubali@ncm.com.tr
Görev Bölgesi: İzmir, Manisa, Usak, Muğla, Aydın

Dikkat: Türkiye’deki Danimarka fahri konsolosluklarının Schengen/Danimarka vizesi vermediklerini lütfen not ediniz. Vize için başvurular sadece Ankara’daki Danimarka Büyükelçiliğine ve Istanbul’daki Danimarka Başkonsolosluğuna yapılabilmektedir.

Ankara’daki Danimarka Büyükelçiliği adres ve telefonları için Tıklayın >>>

Istanbul Başkonsolosluğu iletişsim bilgileri >>>


Antalya Fahri Konsolosluğu >>>
Mersin Fahri Konsolosluğu >>>

Marmaris Fahri Konsolosluğu >>>

Danimarka Antalya Fahri Konsolosluğu - Danimarka Fahri Konsoloslukları - Antalya'daki Danimarka Konsolosluğu'nun adresi ve telefonları

DANİMARKA KRALLIĞI ANTALYA FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fahri Konsolos
Kayhan ÖNDEMİR


Adres: Konyaltı Caddesi No:19/A 07050 Antalya
Telefon: (0242) 241 10 69
Faks: (0242) 241 43 16
expres@kablonet.com.tr
Çalışma Saatleri:
Görev Bölgesi: Antalya, Burdur, Denizli, Isparta

Dikkat: Türkiye’deki Danimarka fahri konsolosluklarının Schengen/Danimarka vizesi vermediklerini lütfen not ediniz. Vize için başvurular sadece Ankara’daki Danimarka Büyükelçiliğine ve Istanbul’daki Danimarka Başkonsolosluğuna yapılabilmektedir.

Ankara’daki Danimarka Büyükelçiliği adres ve telefonları için Tıklayın >>>

Istanbul Başkonsolosluğu iletişsim bilgileri >>>

İzmir Fahri Konsolosluğu
Mersin Fahri Konsolosluğu

Marmaris Fahri Konsolosluğu

Finlandiya'da en saygın meslekler - Finlandiyalı öğrencilerin başarısının nedenleri - Finlandiya'da öğretmenlik ve eğitim

"Finlandiya'yı örnek almalıyız"

Prof. Dr. Ozana Ural (Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı)

PISA kriterlerinde hep birinci sırada çıkan 5 milyon nüfuslu Finlandiya'nın eğitim alanında bazı sırları olmalı. Finlandiyalı öğrencilerin başarısının nedenlerini araştıran Prof. Dr. Ozana Ural: "Finlandiyalı akademisyenler, ülkelerinde en saygın mesleğin öğretmenlik olduğunu, bunun eğitim kalitelerine yansıdığını söylüyor. Bu, bizim için de örnek olmalı,'' diyor.

ÖĞRETMENE DEĞER VERİYORLAR
Prof. Dr. Ural, nüfusumuz, gelir düzeyimiz ve teknolojik imkânlarımız Finlandiya'dan çok farklı olsa da yine de sondan ikinciliği hak etmediğimize inanıyor: "Çünkü hakikaten eğitimde büyük bir çaba var. Ama kaliteyi tutturamıyoruz. Peki, ne yapabiliriz? Türkiye'ye gelen Finlandiyalı akademisyenlere 'Başarınızın sırrı nedir?' diye sorduk. Benim için çarpıcı olan Finlandiya'da öğretmenlik mesleğinin çok saygın, çok prestijli ve çok istenilir bir meslek olduğuydu... Doktorluk, mühendislik gibi popüler meslekler arasında en ön sırada olduğu söylendi. Üstelik ücretler de çok yüksek değilmiş. Finlandiya'nın başarısının nedenleri iyi araştırılmalı. Bizim yanılgılarımızdan biri teknolojiyi eğitime dahil etmeye çalışmamız. Her sınıfı akıllı tahtalar, bilgisayarlar, projeksiyonlarla donatırız. Batı'da kara tahta da kullanıyorlar, doğaya da çıkıyorlar. Yüksek teknoloji iyi eğitime yol açar, ama önemli olan ne öğrettiğinizdir." Prof. Dr. Ural, öğretmenlerin sürekli eğitiminin şart olduğunu söylüyor: "Bu sınavlar öğrencinin ve eğitimin kalitesini ölçmek için yapılıyor. Artık önemli olan sadece eğitim vermek, okul açmak değil. Dünya bunlarla ilgilenmiyor. Öğrenci ne kadar gelişiyor, aldığı bilgiyi beceriyi nasıl kullanıyor? Biz bunda çok gerideyiz. Demek ki biz bir yerde hata yapıyoruz. Öğretmeni, hizmet içi eğitimlerle desteklemede de problemimiz var. Dört yılda sadece temel alanda bilgi verebilirsiniz.''

PISA nedir? - PISA hangi alanlarda uygulanıyor?
PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün üç yıllık aralarla düzenlediği ve 15 yaş grubu öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırması. Amacı, zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubu öğrencilerin öğretim programlarında ele alınan konuları (matematik, fen bilimleri ve okuma becerileri) ne dereceye kadar öğrendikleri değil, günümüz bilgi toplumunda karşılaşabilecekleri durumlar karşısında sahip oldukları bilgi ve becerileri kullanabilme yeteneğini ölçmek. PISA projesinde 'matematik', 'fen bilimleri okuryazarlığı' ve 'okuma becerileri' ile öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleriyle ilgili veriler toplanıyor. Üç yılda bir uygulanan PISA projesinde, her dönemde bir konu alanına ağırlık veriliyor. PISA 2000'de 'okuma becerileri'ne ağırlık verildi. 2003'te 'matematik okuryazarlığı', 2006'daki son uygulamada ise 'fen bilimleri okuryazarlığı' alanına ağırlık verildi. PISA 2009'dan itibaren tekrar 'okuma becerileri'ne ağırlık verilmesiyle yeni bir dönem başlayacak.

Kaynak: SABAH Gazetesi

Bunlara da bak

.

İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)