İzlanda Avrupaya Gicik Veriyor

Avrupa’yı bir ay boyunca felç eden kül bulutunun kaynağı olan Eyyafyallayöküll yanardağı, İzlanda’da bir turizm patlaması yaşanmasını sağladı.

İzlanda’ya giden herkese sorulan ilk soru, Eyyafyallayöküll yanardağını görüp görmedikleri oluyor. Avrupa’nın büyük havayollarını milyonlarca dolar zarara uğratan ve yüz binlerce yolcuyu mağdur duruma düşüren yanardağ, İzlandalıları için bugünlerde büyük bir sevinç kaynağı.

Turizmci Arnar Mar Olafsson, “Bugünlerde herkesin aklında İzlanda var. Dünyanın dört bir yanındaki herkes yanardağdan çok etkilenmiş durumda” dedi.

Olaffson kesinlikle haklı. Patlayan yanardağın görüntüleri yakın dönemde internet üzerinde en çok tıklanan resimler arasında yer alırken, internetin en büyük online satış sitelerinden biri olan Ebay’de Eyyafyallayöküll şeklindeki ampuller peynir ekmek gibi satıyor.

UÇUŞLAR TAMAMEN DOLU

Bugün Olaffson gibi turizmciler 300 bin nüfuslu küçük ülkelerine olan ilgiyi artırmak için ellerinden geleni yapıyor. İzlanda’nın Kuzey ve Güney Amerika pazarlama yöneticisi Michael Raucheisen, yaz sezonu için tüm uçuşların ayırtıldığına dikkat çekerken, Olafsson başkent Reykjavik’in turistlerin talebini karşılayamadığını belirtti.

İzlanda’nın doğu yakasında kalan ve yanardağa yakın bir noktada bulunan Thorvaldseyri çiftliği, insanların Eyyafyallayöküll yanardağının gün batarken yakalamak istediklerini görüntüsü için ideal bir yer. Burada insanlar ellerindeki kameralar ile görüntü alırken, bazıları da ellerindeki küçük şişelere yanardağın püskürdüğü külleri biriktiriyor.

Thorvaldseyri çiftliğinde yanardağı hayretler içinde izleyen kalabalığa rağmen, ABD'li seyahat uzmanı Thomas Tait, Eyyafyallayöküll’ün İzlanda’yı seyahatçilerin Mekkesi haline getiremeyeceğini düşünüyor.


Kaynak: Hurriyetin.com.tr

Bunlara da bak

.

İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)