Finlandiya Vizesi Bilgileri - Finlandiya Shengen Vize Gerekli Belgeler - Finlandiya Vizesine nasıl başvurulur - Finlandiya'ya vize almak için gerekenl

Finlandiya, 25 Mart 2001 tarihinden itibaren Schengen Anlaşması uyarınca vize ve sınır kontrol işlemlerini yürürlüğe koymuştur. Schengen Sahası, Avusturya, Belçika, Danimarka, Yunanistan, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İtalya, Luksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya ve İsveç'i kapsamaktadır. Bir Schengen Devleti tarafından verilen vize, vize sahibine bütün Schengen devletlerine seyahat ve kalma imkanı vermektedir.

Schengen Devletleri'ni ziyaret etmek isteyen bütün Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir.Bununla beraber, hususi, hizmet veya diplomatik pasaport sahipleri 90 günü aşmamak kaydıyla vize almadan Schengen sahasını ziyaret edebilmektedirler. Eğer çalışmak için gidiliyorsa, çalışma izni almak gerekmektedir.

Vize, Schengen sahasına girişi ve orada kısa bir müddet kalmayı sağlayan (vizenin geçerliliği süresince) bir izin belgesidir. Vize sahibi olan kişi, bir veya birkaç Schengen devletinde, vizenin geçerliliği boyunca, devamlı olarak veya çeşitli sürelerde kalabilir; yalnız bu süre Schengen sahasına girişinden itibaren altı ay içinde 90 günü aşamaz. Aynı şekilde, vize sahibi bir, iki veya daha çok sayıda giriş yapabilir. Vize başvurusunda bulunurken, istenilen kalış süresi ve kaç giriş yapılmak istendiği belirtilmelidir

Schengen vizesi başvurusu esas gidilecek ülkenin büyükelçiliği veya konsolosluğuna yapılmalıdır. Mesela Finlandiya'ya gidilecekse, Finlandiya büyükelçiliği veya konsolosluğuna başvurulmalıdır.Bu seyahat sırasında bir esas ülke yoksa veya birkaç Schengen ülkesine gidilecekse, ilk ülkenin diplomatik misyonuna müracaatta bulunulmalıdır.

Eğer Schengen ülkelerinden biri tarafından verilmiş oturma iznine sahipseniz, Schengen sahası içinde seyahat etmek için ayrıca vize almanıza gerek YOKTUR. Oturma izni sahibine 90 günlük bir kalış hakkı sağlar. Schengen Anlaşması'ndan önce verilen ulusal oturma izinleri, Schengen ülkelerini ziyarette vize gibi kullanılamaz.
Schengen vizesi sahipleri, yine de kontrola tabidirler ve geçerli vizeleri olsa dahi, Schengen ülkelerine girmeleri garantili değildir.

Vize başvurusu
Vize başvurusu için yeterli zaman ayrılmalıdır. Vize başvurularının sonuçlanma süresi genelde 10 iş günüdür ancak bazı durumlarda işlemlerbir aydan fazla bir süre alabilir. Vize başvurusunun değerlendirilebilmesi için, başvuran kişinin Başvuru Formu'nu doldurup imzalaması gerekmektedir. Başvuru formu buradan basılabilir (Acrobat reader'a gereksinim vardır) veya Büyükelçilik'ten temin edilebilir.

Yeni Vize Başvuru formu elektronik olarak doldurulabilir ve basılabilir:
Schengen Visa EC 109 (English pdf)

Eski Vize Başvuru Formu:
Başvuru formu buradan basılabilir (PDF, 52 kB)


Başvuru formunuz ve beraberinde getirmeniz gereken belgeler:
Teslim ettiğiniz başvuru formlarını eksiksiz olarak doldurmaniz gerekmektedir.
Başvurularda aşağıdaki yer alan belgelerin eksiksiz ve orijinal olarak getirilmesi gerekmektedir, aksi takdirde başvurunuz kabul edilmeyecektir. Orijinali olmayan evraklar dikkate alınmayıcaktır.

Bütün başvuru sahiplerinin getirmesi gerekli olan genel evraklar:
--Orijinal ve eksiksiz doldurulmuş ve imzalı başvuru formu

--Bir adet yeni çekilmiş fotograf ( 47mmx36 mm / yüz uzunluğu 32mm- 36 mm

--Başvuru ücretinin 60 Euro'luk banka dekontu. Ücretler önceden banka hesabına (Euro) yatırılacaktır. Ücretin yatırıldığını gösteren banka dekontu başvuruya eklenmelidir.

Banka bilgileri şöyledir:Finlandiya Büyükelçiliği, Garanti Bankası, Tunalı Hilmi Şubesi, Ankara hesap no: 107-9091615.Garanti Bankası Şubeleri bu işlem için ücret talep etmemektedir. Ödemenin başka bir bankadan yapılması halinde, banka masraflarından başvuru sahibi sorumludur. Yatırılan ücretin geri ödenmesi söz konusu değildir.Schengen vizeleri, Avrupa Birliği vatandaşlarının eşlerine ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere ücretsiz olarak verilmektedir. Başvuru sahibinin yakınlık derecesini başvuru sırasında belgelemesi gerekmektedir.

Geçerli pasaport ve pasaport fotokopileri. Pasaportun vize bitim tarihinden itibaren en az üç ay geçerli olması gerekmektedir. Fotokopilerinde şahsi bilgiler içeren, vize ve damgaların olduğu bütün sayfalar yer almalıdır.

Orijinal kimlik ve fotokopileri

Orijinali 1 aydan eski olmayan nüfüs kayıt örneği (anne, baba ve tüm kardeşleri evli iseniz eş ve çocukları da gösteren ayrıntılı aile toplum kağıdı)

20 ile 30 yaş arasındaki erkekler için orijinal askerlik durumunu gösteren belge

18 yaşın altındaki kişiler yalnız seyahat ediyorlar ise anne ve babanın her ikisinden de yazılı orijinal noter tasdikli izin belgesi. Eğer anne veya babanın biri çocuk ile seyahat ediyor ise, seyahat etmeyen veliden yazılı orijinal noter tastikli izin belgesi.

Başvuru sahibi okuyor ise okul idaresinden alınmış orijinal öğrenci belgesi

Başvuru sahibi emekli ise emeklilik durumunu gösteren orijinal belgeler ve fotokopileri


Başvuru sahibi çalışıyor ise:
İşverenden orijinal iş seyahati veya yıllık izin belgesi - içeriğinde başvuru sahibinin görevi, çalıştığı süre ve iş seyahatinin veya yıllık izinin sonunda tekrar işe başlayacağı hakkında bilgi olması şarttır.
Orijinal muhasebe tasdikli son 4 aylık maaş bordrosu
Orijinal SSK hizmet dökümü
'aslı gibidir' damgalı muhasebe tasdikli İşe giriş bildirgesi


Başvuru sahibinin kendisine ait bir işyeri var ise:
Şirketinin orijinal başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir dilekçe
Orijinal Bağkur veya SSK belgeleri
Orijinal Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti
Orijinal Faaliyet Belgesi
Orijinal Vergi Levhası ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
Orijinal İmza sirküleri ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
Orijinal Ticaret Sicil gazetesi ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
Orijinal gelir ve geçim durumunu gösteren güncelleştirilmis belgeler ( banka cüzdanı orijinali ve fotokopisi, kredi kartının son kredi limitini gösteren hesap ekstresi ve fotokopisi vb.)

Finlandiya'da oturan akraba ve arkadaş ziyareti için getirilmesi gerekli olan ek evraklar:
Tarafınıza gönderilmiş olan orijinal davet mektubu. 3 aydan eski olmaması gerekmektedir. (Fax veya E-posta ile yollanmış davetler kabul edilmemektedir)

Finlandiya'ya turistik ziyaret için getirmesi gerekli olan ek evraklar:
Otel tarafından teyit edilmiş otel rezervasyonu
Seyahat agentasının başlıklı kağıdına yazılmış Tur programı
Seyahat agentasının orijinal Faaliyet Belgesi

Finlandiya'ya ticari amaçla gidecekler için getirilmesi gerekli olan ek evraklar:
Tarafınıza gönderilmiş olan orijinal davet eden şirketinin başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir davet mektubu. 3 aydan eski olmaması gerekmektedir. (Fax veya E-posta ile yollanmış davetler kabul edilmemektedir)
Çalıştığınız şirketinin orijinal başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir dilekçe
Orijinal Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti
Orijinal Faaliyet Belgesi
Orijinal Vergi Levhası ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
Orijinal İmza sirküleri ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
Orijinal Ticaret Sicil gazetesi ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi

Vize, ancak istenen tüm belgelerin teslim edilmesinden sonra işleme konulacaktır. Büyükelçilik yetkilisi gerekli gördüğü hallerde ek döküman talebinde bulunabilir. Türk vatandaşı olmayanlar için başka belgeler de istenmektedir. Başvuru esnasında tüm belgeler ibraz edilmelidir. Fax yolu ile evrak kabul edilmeyecektir. Eksik evraklar başvurunuzu olumsuz etkileyebilir.

Seyahat sigortası
Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda vize sürenizi kapsayacak ve 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortasi yaptirmaniz gerekmektedir.
Finlandiya/Schengen Sahası'na giren bütün yabancı uyrukluların geçerli seyahat sigortasina gereksinimi vardır. Seyahat sigortasinin vize müddetini ve Schengen sahasını kapsamasi gerekmektedir. Sigorta teminat miktarinin en az 30.000 € olmasi ve ani hastalik veya kazayi (eve dönüs dahil olmak üzere) kapsamasi; ölüm vukuunda da naasin memlekete naklini içermesi gerekmektedir.Vize alirken sigorta poliçesi talep edilmektedir.

Kaynak: Finlandiya Büyükelçiliği

Finlandiya Ankara Büyükelçilik ve Konsolosluk adres ve telefonlari icin Tiklayiniz

Uçak bileti rezervasyonu

Bunlara da bak

.

İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)