İsveç’te Eğitim - İsveç Üniversite Kayıtları - İsveç'te lisans, master ve doktora, İsveç'te Yüksek Öğrenim ve Burslar, İsveç Üniversitelerine giriş,

İsveç’te okumaya karar vermeden önce, istenilen genel şartları yerine getirmeniz gerekir. Söz konusu şartlar Lisans seviyesi, Master seviyesi ya da Doktora seviyesine göre değişkendir. Tüm şartları aşağıdaki başlıkların altında okuyabilirsiniz.

AKADEMİK ŞARTLAR
Okumak istediğiniz bölüm ile ilgili akademik şartlara uyulması gerekmektedir. Lisans seviyesinde okuyabilmeniz için hem genel giriş şartları hem de bazı özel giriş şartları karşılayabilmeniz gerekir. Genel şartlar aşağıdaki gibidir:

-Lisans seviyesinde okumak isterseniz, minimum kendi ülkenizde Üniversitede okumaya hak kazandıran bir lise diplomanız gerekmektedir.

-Müracaatınızla birlikte uluslar arası İngilizce proficiency test sertifikanızında bulunması gerekir. Geçerli olan İngilizce testler ve minimum puanlar aşağıdaki gibidir:

-Test of English as a Foreign Language (TOEFL). Puan 500-550 (yazılı test için) ve 213 (bilgisayar testi için)

-International English Language Testing Service (IELTS). Puan 6.0

-Cambrigde EFL examination tests (Derece A yada B)

-Michigan English Language Assessment Battery (MELAB). Puan:90



Üniversiteyi İsveççe okumak isterseniz, Uluslararası geçerli olan İsveççe dili testini (TISUS) geçmeniz gerekir. İsveççe dili eğitiminin (Test in Swedish for University Studies, TISUS) ücreti yaklaşık 140 USD’dır ve bir yıl olmakla beraber aşağıdaki Üniversitelerde Ingilizce bilen öğrencilere verilmektedir :

Folkuniversitetet i Lund,
Folkuniversitetet i Umeå,
Göteborgs universitet,
Linköpings universitet,
Malmö Högskola,
Stockholms universitet,
Uppsala universitet,

Bunlar umumi giriş şartlarıdır. Bir çok eğitimin ve proğramın özel giriş şartları vardır ve bölüme göre değişkendir. Bundan dolayı tam bilgi edinmek için okumak istediğiniz branşın eğitimi verildiği Üniversite ile kontak kurmanız gerekir. Her Üniversitenin ve Üniversite Kolejin öğrenci seçme prosedürü’de değişkendir.
Yabancı öğrencilerin çoğu İsveçe gelmeden vize ve oturma izinleri almaları gerekir.


VİZE ALMANIZ ŞART MI?
Nordik veya Avrupa Birliği ülkelerinin dışında bir ülkenin vatandaşı iseniz ve İsveç’te okumak istiyorsanız, öğrenci oturma izni için başvurmanız gerekir. Söz konusu vizeler Swedish Migration Board tarafından verilir ve gelmeden önce almanız gerekir. Vize için kendi ülkenizdeki İsveç Elçiliğine yada Konsolosluğuna başvurabilirsiniz. Ancak İsveç’te bir eğitime, kursa yada proğrama kabul edildikten sonra söz konusu başvurularınızı yapabilirsiniz. Başvurma ücreti ise 1,000 SEK’dir (yaklaşık 120USD)

Öğrenci oturma izni için başvurduğunuzda Swedish Migration Board’a tüm öğreniminiz boyunca masraflarınızı karşılayabilecek durumda olduğunuzu göstermeniz gerekir. Şu an Swedish Migration Board tarafından set edilmiş masraf kriteri yılın 10 ayı için ayda 6,300 SEK’dir. Swedish İnstitute (İsveç Enstitüsü) tarafından verilen burs ile gelen öğrencilerimiz ise müracaatlarında bunu belge ile göstermeleridir. Bunun dışında kabul edildiğiniz Üniversite tarafından verilen akseptans mektubunu da göndermeniz gerekir. Öğrenci oturma vizenizi zamanında alabilmeniz için İsveç’e gelmeden en az 6-8 önce başvurmanız gerekir.


İSVEÇTE ÜNİVERSİTE VE ÜNİVERSİTE KOLEJLERİ

Blekinge Institute of Technology
Chalmers University of Technology, Göteborg
Dalarna University College
Ersta Sköndal University College
Göteborg University
University College
Jönköping International Business School
Karlstad University
Karolinska Institutet
Kristianstad University College
Linköping University
Luleå University of Technology
Lund University
Malmö University College
Mid-Sweden University College
Mälardalen University College
Royal Institute of Technology
SLU, Swedish University of Agricultural Sciences
Stockholm Institute of Economics
Stockholm School of Economics
Stockholm University College of Physical Education and Sports
Stockholm University
Södertörns Högskola, University College
Umeå University
University College of Borås
University College of Gotland
University College of Gävle
University College of Jönköping
University College of Kalmar
University College of Music Education in Stockholm
University College of Skövde
University College of Trollhättan/Uddevalla
Uppsala University
Växjö University
Örebro University


STOCKHOLMDE SANAT KOLEJLERİ (YÜKSEKOKUL):
Konstfack, University College of Arts, Crafts and Design
Royal University College of Fine Arts
Royal University College of Music
National Academy of Mime and Acting
Stockholm University College of Opera
University College of Dance
University College of Film, Radio, Television and Theatre
H.M Queen Sophia University College of Nursing

Önemli adresler:
The Consulate General of Sweden in İstanbul
P.K 12580072 BeyoğluİSTANBUL
Fax: +212 252 41 14

The Swedish İnstitute (İsveç Enstitüsü)Skeppsbron
2Box 7434SE-103 91
Stockholm Sweden

İsveç’te Master ve Doktora Eğitimi hakkinda bilgiler icin tiklayin

Bunlara da bak

.

İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)