İzlanda'dan satılık su - İzlanda suyu içmek isteyenlere müjde: Kuzeyin temiz ve nefis suları yakında piyasada

Hep Toros suları mi içecegiz, birazda Kuzeyin buzlu sularından içelim.. :)


Haber:
Küresel ısınma ve çevre kirliliği tehditi altındaki su kaynakları, petrol gibi önemli bir ticari mal olma yolunda ilerliyor.
Dünyanın su zengini ülkelerinden İzlanda temiz su kaynaklarını pazarlama yollarını arıyor.

Dünyada her yıl yaklaşık 5 milyon insan, temiz su bulamadığı için yaşamını yitirirken Dünya Bankası 'nın tahminlerine göre 2025 yılında dünya nüfusunun üçte ikisi temiz ve içilebilir sudan mahrum olacak.

Küresel ısınma ve çevre kirliliğinden etkilenen, yok olan temiz su kaynakları sorunu suyun giderek kamusal bir ihtiyaç olmaktan çıkarılıp küresel bir ticari meta haline dönüştürülmesine yol açıyor.
Finlandiya ve Kanada 'dan sonra dünyanın su zengini üçüncü ülkesi olan İzlanda , önemli miktarda yenilenebilir ve temiz su rezervine sahip.


İzlanda yakın gelecekte petrolden sonra çok önemli olacak bu temiz su kaynaklarını ihraç etmenin yollarını arıyor.
Yılda kişi başına düşen su miktarı 10 bin metreküpün üzerinde olan ülke, Sanayi ve çevre kirliliğine maruz kalmamış sularını şişeleyerek satmaya çalışıyor.


Bu alanda kendi girişimcilerinin yanı sıra yabancılara yatırım olanakları sağlıyor.

30 yıl içinde en az 46, en çok 52 ülkenin, 2050 yılında ise 65 ülkenin daha su kıtlığı çeken ülkeler sınıfına dahil olacağını belirten uzmanlar, gelecekte Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC 'in yerini su ihraç eden ülkeler örgütünün alacağını vurguluyor.
Kaynak: TRT

Bunlara da bak

.

İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)