Norveç Eğitim Sistemi - Norveç Üniversite Sistemi - Norveç'te lisans, master ve doktora, Norveç'te Akademik hayat,

Toplumsal Eğitim sistemi 4 üniversite, 6 Özellikli Üniversite Enstütüleri, 26 Üniversite Kolejleri ve 2 Ulusal Sanat Enstitülerinden oluşmaktadır.Ayrıca ufak bir parça özel sektör mevcuttur.

Üniversiterler büyük oranda akademik konular sunmaktadır. Bununla birlikte özellikli üniversite enstitüleri lisans, master ve doktora eğitim derecesinde olan temel öğrenim üzerinde özel sorumluluk taşımaktadır.Özellikli Üniversite Enstitülerinin isimlerinden de anlaşıldığı üzere iş hayatında, spor, zıraat, mimarlık, müzik ve veterinerlik gibi birçok alanda eğitimler sunmaktadır.

Üniversite kolejlerinin bircoğu özel meslek kursları sunmaktadır.Örneğin bunlar öğretmenlik, hemşirelik, sosyal işler, gazetecilik v.sdir.Bazı kolejler daha geleneksel eğitim sunmaktadır.Belirli konular üzerinde lisans ve hatta master, doktora düzeyinde eğitim vermektedir.

Ünivesite ,Kolej ve Enstitüler arası değişim sağlayan sistem sayesinde öğrenciler farkında olmadan akademik gelişimleri açısından önemli olan bilgiler edinmektedirler.

Üniversiteler arasında öğrenci derecelendirmesi farklılık göstermemektedir.Lisans 3 yıl full-time, master 2 yıl full-timedır.Master düzeyinde eğitim yapanlar 1 veya 2 sömestri tez yazımına ayırmaktadır.Doktora eğitimi daha çok teori ve araştırma tekniklerini kapsamaktadır.Tez yazımı haricinde tez genel bir savunma üzerinde olmak durumundadır.

Norveç Eğitim sistemi ile ilgili ileri bilgi Norveç Eğitim Bakanlığından alınabilir.

The Norwegian Agency for Quality Assurance in Education (NOKUT) MEB haricinde devlet kuruluşudur.NOKUT’un varoluş amacı eğitimde gelişim ve denkli sağlamak, kuruluş ve gerekli kursları tedarik etmek ve bunlar haricinde temel var oluş amacı, Norveç’te yüksek eğitim düzeyinin kalitesini geliştirmek ve denetlemektir.

Norveç'te Yüksek Öğrenim ve Burslar konusunda bilgi için buraya tıklayınız;

Bunlara da bak

.

İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)