Norveç'te Eğitim - Norveç'te Yüksek Öğrenim ve Burs - Norveç Üniversiteleri - Norveç Erasmus Programları - Norveç'te Üniversitelere kayıt,

NORVEÇ’TE YÜKSEK ÖĞRENİM VE BURS:
Dünyanın kuzey köşesinde bulunan Norveç hem geniş eğitim imkanlarıyla hemde boş zaman aktiviteleri açısından zengin bir ülke.

Eğitimde ideal yer olarak gösterilen Norveç geniş ve kaliteli kurs programları ve büyük esneklik gösteren programlara sahip.Sanat alanlarından, doktora öğrenciliğine ve doktora seviyesine kadar öğrencilerin tatminini sağlayacak birçok olanaklara sahip.Norveç Üniversite ve Özel Okulları da sıcak bir ortam ve öğretmenlere kolay ulaşılabilir bir atmosfere vardır.Bilgisayar kullanın olanakları üniversitelerde ücretsizdir.


Elverişlilik:

Yurt: Genelde Erasmus öğrencileri için kalacak yerler garantidir.Yüksek kalitede ,öğrencilerin yiyecek ihtiyaçlarını kendi karşıladıkları ,2-3 kişilik dairelerde kalmaktadırlar.

Geçim: Bir öğrencinin yıl içinde geçimini sağlamak için ne kadar harcama yapması gerektığını tespit etmek zordur, ancak öğrenciler harcamalarında kısıtlamalara giderek ödemelerini düşürebilirler.

Sömester: Birçok Norveç Üniversitesinde 2 dönem sömestri vardır.
1.sömestr – Ağustos ortası ile Kasım sonu
2.Sömestr – Ocak ortası ile Mayıs sonu

Birçok üniversitenin ayrıca yaz okulları da mevcuttur.

Dil: Dil konusu endişe edilecek bir konu değildır.Büyük coğunlukta herkes İngilizce konuşmakta ve birçok üniversite İngilizce eğitim vermektedir.Birçok alanda en çokda zorunlu olan edebiyat, İngilizce olarak eğitim verilmektedir.


Enstütülerin Listeleri:
Erasmus Programına giren Enstitülerin Listesi:
Listeli olan Üniversitelerin web.sayfalarından bilgi almak mümkün.Bircoğunun İngilizce acıklamaları var,

Üniversiteler:
Agricultural University of Norway
Norwegian School of Economics and Business Administration
Norwegian University of Science and Technology (NTNU)
The Norwegian University of Sport and Physical Education
University of Bergen
University of Oslo
University of Tromsø
The Norwegian School of Veterinary Science

Üniversite Kolejler:
Agder University CollegeAkershus University CollegeBergen University CollegeBodø University CollegeBuskerud University CollegeFinnmark University CollegeGjøvik University CollegeHarstad University CollegeHedmark University CollegeLillehammer University collegeMolde University CollegeNarvik University CollegeNesna University CollegeNord-Trøndelag University CollegeNorwegian Academy of MusicOslo Academy of the ArtsOslo School of ArchitectureOslo University CollegeSami University CollegeSogn og Fjordane University CollegeStavanger University CollegeStord/Haugesund University CollegeSør-Trøndelag University CollegeTelemark University CollegeTromsø University CollegeVestfold University CollegeVolda University CollegeØstfold University CollegeÅlesund University College,

Özel Üniversiteler ve Kolejler:
BI Norwegian School of Management The College of Diakonia and NursingBetanien College of NursingDiakonhjemmet CollegeDiakonhjemmet Hospital and CollegeQueen Maud's College (DMMH)NLA school of Religion and EducationThe Norwegian Lutheran School of Theology



Ne Okuyabilirim:
Büyük esneklik ve yüksek kalite sebebi ile Norveç Üniversiteleri okumak için ideal yerdir.

Öğrencilerin arzularını tatmin etmek için meslek alanlarından, doktora öğrenciliğine ve doktora eğitimine kadar birçok alanda seçenek mevcuttur.
Ayrıca günlük yaşam içersinde de Norveç Üniversitesi ve Kolejlerinde öğretmenlere kolay ulaşılır ve küçük gruplar altında görüşmeler yapılabilir.

Üniversitelerin birçoğunda bilgisayar, Internet kullanımı mevcut ve ücretsizdir.


Norveç Üniversitelerine kabul edilmek:
Norveçte yüksek eğitime devam etmek için minumum düzeyde şartlar gerekiyor.Liseyi başarı ile bittirmiş olmak kabul için yeterlidir.Norveç’te Yüksek eğitime kabul olmak için lise eğitimi haricinde lise mezunu öğrencisi standartlarında olan genel olgunluk sınavını geçmiş olmak yeterlidir.Bazı bölümlerin harici şartları vardır.

Lise mezuniyet dıploması 12 yıllık eğitim sonrası alınmaktadır, bu 1997 yılında 13 yıla çıkartılmıştır.

Birçok Üniversite öğrencisinin halk enstitülerine ve yüksek okullara başvurusu Merkezi Başvuru Santrali olan University and Colleges Admission Service (Samordra opptak in Norwegie (UCAS) ) ine yapılmaktadır.Bu merkeze başvuru şartı Norveç’te sürekli veya uzatılabilir oturum izni olanadır.En son başvuru tarihi 1 Marttır.

Birçok üniversitenin ve kolejin sürekli oturum izni olmayan yabancı öğrenciler için özel programlar vardır.Bu programaların eğitimi ingilizce olup okula kabul aşamaları bu programdan sorumlu olan eğitim enstitüleri tarafından takip edilmektedir.Okullara son basvuru tarihi yoktur.

Eğer Norveç Üniversiteleri ve Kolejlerinde okumak istiyorsanız gerekli şartları taşıyıp taşımadığınızı öğrenmek için Samordna opptak’a veya kabul olmak istediğiniz üniversiteye doğrudan başvurarak öğrenebilirsiniz.


ETCS:

Birçok Norveç Enstitüsü European Credit Transfer System dahilindedir.Bu sistemin amacı Avrupa yüksek eğitim sistemi, akedemik programlar ve eğitim alanları arasındaki değişkenliklerden dolayı çıkan sorunlarda kolaylık sağlamaktır.

ECTS, akademik not ortalamaların ve kursların tanınmasında yardım sağlamakdır.Yabancı öğrencilerin doğru kurslar seçmesinde yol gösterici olmaktadır.ECTS ile ilgili bilgiler internette mevcuttur.


Norveç'te yaşayan birinden Norveç'te eğitim konusunda bilgiler


NOTLAR
Norveç Eğitim Sistemi ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz;

Norveç öğrenci değişim programları ve Norveç'te Erasmus konusunda daha fazla bilgi için buraya bakınız;

Bunlara da bak

.

İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)