Danimarke Yemekleri - "Danimarka Kanepeleri" tarifi - İskandinav yemekleri - Danviç tarifi


Danimarka Kanapeleri tarifi

Danimarka kanapeleril (ki bazıları Sandviçeı nazire olarak Danviç de derler)Batı'da oldukça ün yapmıştır. Özellikle Danimarka'da ulusal geleneklerin ayrılmaz bir parçası olan bu kanapeler Danimarka dışında da kokteyl partileri, açık vesoğuk büfelerde sık sık yer alırlar.Danimarka kanapelerinin bu başarısının sırrı son derece çeşitli olabilmelerinde yatar. Örneğin bu kanapelerin altına konan ekmekler hemen her çeşitten olabilir. Ülkemizde tost ekmeği, francala, çavdar ekmeği, kepek ekmeği vb. rahatça kullanılabilir. Göze hitap eden zenginlik ise elbette ekmeklerin üstündeki kısımdadır. Burada dikkat edilecek noktaların belli başlıları üstteki malzemenin alttaki ekmeği örtmesi ve bu sonuncusunun adeta ekmeğin üzerinden taşarmışcasma bir görünümü olması ile değişik malzeme kullanılarak renkler arasında bir karşıtlık yaratılmasıdır.

Bazı örnekler;

*Üç dilim soğuk et, çok az taze krema ve karıştırılmış turp rendesi çekirdekleri çıkartılmış siyah erik ve bir ince dilim portakal (İskandinav mutfağına dahil olan Danimarka'da da, diğer İskandinav ülkelerinde sık görüldüğü gibi, tatlı ve tuzlu çoğu kez biraradadır.)

• Yeşil salata yaprağı üzerinde, küçük bir rosto parçası yuvarlak domates ve ince hıyar dilimi, tere veya maydanoz.

• Ortadoğu mutfağının çiğ köftesine benzer, Batı'da çok ünlü olan, Stek Tartar. (Biraz tuz ve bolca karabiberle yoğrulmuş çiğ kıyma.) Ortasında yumurta sarısı, onun çevresinde zeytinler, onun da çevresinde ince kıyılmış çiğ soğan.

• Yeşil salata yaprağı üzerinde yuvarlak sarılmış rozbif düimleri ve değişik biçimlerde kesilmiş kornişon turşusu.

• Yeşil salata yaprağı üzerinde, yuvarlak kesilmiş domates ve yumurta dilimleri ve ikisinin arasında da üstü havyarla süslenmiş mayonez sosu.

• Kaşar, çedar, gravyer veya benzeri peynir dilimlerinin üzerinde bölünmüş domates dilimleri ile su teresi veya maydanoz benzeri bir yeşillik.

• Yuvarlak sarılmış jambon dilimleri üzerinde bir kaşık rus salatası ve onun da üzerinde ince birer dilim salatalık, domates ve haşlanmış katı yumurta.

• Füme somon dilimleri üzerinde, soğuk halde, yağda pişmiş çırpılmış yumurta.

• Pate üzerinde çok ince kesümiş salatalık düimleri ve mantar. • Beyaz halka soğanlarla süslenmiş salam dilimleri.

• Yeşil salata yaprağı üzerinde boylamasına kesilmiş haşlanmış katı yumurta dilimleri, bir adet dörde bölünmüş domates dilimi, bir dilim çiğ jambon ve tere veya maydanoz.

• Danimarka'nın blö peyniri veya roquefort'dan bir dilim, ortasında bir halka soğan içinde çiğ yumurta sarısı ve onun çevresinde de dört yuvarlak dilim kırmızı turp.
lezzetler.com

Bunlara da bak

.

İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)