İskandinav Ulkelerinde Ne Var Ne Yok - İskandinavya Arama Kutusu

Danimarka Aile ziyareti vizesi - Danimarka'ya Aile / Arkadaş ziyareti vizesi için gereken belgeler - Ziyaret amaçlı Danimarka Shengen vizesi belgeler

Danimarka/Schengen de kalabilmek için en fazla 90 günlük vize verilmektedir.


Vize müracaatlarında (aile ziyareti) gereken evraklar :

Eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu ile ek form. Başvuru formları ücretsiz olarak Büyükelçilikten/Başkonsolosluktan veya Danimarka Göçmen Bürosunun web-sayfasından temin edilebilinir.

Bir adet yeni çekilmiş renkli vesikalık fotoğraf. Fotoğrafta kişinin yüzü, yani çenesi, yüzü alını, burunu, gözü, kaşı ve ağızı net olarak görünmelidir. Ayrıca, fotograf beyaz fon üstünde ve 3.5x4.5 cm. ebatında olmalıdır

Geçerli pasaport ve fotokopisi(pasaportun 2. ve 3. sayfaları ve daha önce alınmış schengen vizlerin bulunduğu sayfaların fotokopisi)

Eski pasaportlar(pasaportun 2. ve 3. sayfaları ve daha önce alınmış schengen vizelerin bulunduğu sayfaların fotokopisi)

Danimarka'daki referansınızdan, Danimarka’ca veya İngiliz’ce yazılmış davetiye. Davetiyenin içeriğinde; davet edilen ile edenin acık isimleri, adresleri, birbiri ile olan akrabalık derecesi, ziyaretin amacı, davet eden kişinin kimlik numarası (cpr.nr:), nişanlı/sevgili durumunda ne kadar zamandır tanışık olduklarının belirtilmesi gerekmektedir;

Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus müdürlüğünden aslı ve yeni tarihli)

Evlilik cüzdanı (aslı ve fotokopisi)

Başvuru sahibi çalışıyorsa, iş verenden izin belgesi (içeriğinde başvuru sahibinin görevi, çalıştığı süre ve Danimarka/Schengen ülkesi ziyareti sonunda tekrar ise başlayacağı hakkında bilgi olması şarttır). Son dört ayın maaş bordrosu, SSK giriş bildirgesi,son dört ayın SSK prim bildirim belgeleri ve ayrıca çalışmış olduğu iş yerinden Faaliyet Belgesi;

Başvuru sahibinin serbest çalışması durumunda getirmesi gereken evraklar: Kendi şirketinin antetli kağıdına yazılmış bir dilekçe, Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza sirküleri, Ticaret Sicil gazetesi, Yetki Belgesi(belgelerin asılları ve fotokopisi)

Başvuru sahibi öğrenci ise, eğitimine devam etmekte olduğu eğitim kurumundan öğrenci belgesi (aslı ve eğitim gördüğü branş ve süresi)

Büyükelçilik yukarıda belirtilen belgeler dışında yeni belgeler isteme hakkına her zaman sahiptir

Başvuru ücreti 110 YTL dir

Danimarka Büyükelçiliği adres ve telefonlari icin Tiklayiniz
Danimarka için vize basvuruları hakkında genel kuralları okumak için Tıklayınız

Bunlara da bak

Norveç'ten Haberler

Norveç’te 40-50 kişilik bir Çeçen grubunun, bir mülteci merkezindeki Kürtlere saldırması sonucu 23 kişinin yaralandığı belirtildi.Yetkililer, pala ve çelik sopalar kuşanmış Çeçenlerin, başkent Oslo’nun güneyindeki Oestfold’daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti devamı>>

Danimarka'dan Haberler

Zorlaştırılmış ilk Vatandaşlık sınavının sonuçları açıklandı. Her dört kişinden üçü sınavı geçmeyi başaramadı. Soruların oldukça zor ve saçma olduğunu iddia eden pek çok dil okulu sınavının iptal edilmesinin en iyi yol olacağını savunuyor. Başvuru ücretinin 600 kron olduğu sınava 5 bin 500'den fazla kişi katılmıştı. Devamı >>

İsveç'ten Haberler

Müslüman kadınlara İslam kurallarına uygun biçimde örtünerek denize - havuza girme olanağı veren Burkini, İsveç yüzme havuzlarında kiraya verilmeye başlandı. Sadece yüzü, elleri ve ayakları açıkta bırakan polyester giysi olan Burkini, yüzme dersinde Müslüman bayan öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. devamı >>

Finlandiya'dan Haberler

Reader's Digest adlı Amerikan dergisinin yaptığı araştırmaya göre, soğuk Kuzey ülkeleri yeryüzünün en yeşil yerleri ve bunlardan Finlandiya yaşanacak için en iyi ülke. Derginin dünyanın en yeşil, en yaşanabilir ülkeler ve şehirleri araştırmasında, ilk beşi, sırasıyla ... devamı >>

Bir İskandinavya Fotografı

Bir İskandinavya Fotografı
Hameenlinna'dan kış manzarası.. (Finlandiya)